https://lat.sputnikportal.rs/20220203/plod-mediterana-leci-cak-60-vrsta-bolesti-1133936325.html
Plod Mediterana leči čak 60 vrsta bolesti
Plod Mediterana leči čak 60 vrsta bolesti
Sputnik Srbija
Omiljeni plod Mediterana i neizostavan sastojak mediteranskih jela, osim jedinstvenog ukusa krasi i savršen spoj vitamina i mineralnih sastojaka. Upravo zbog... 03.02.2022, Sputnik Srbija
2022-02-03T22:52+0100
2022-02-03T22:52+0100
2022-02-03T22:52+0100
društvo
društvo
masline
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0b/11/1131654339_0:182:2993:1866_1920x0_80_0_0_cf6cc274fe2d154de26cdae51bfe8c5b.jpg
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E masline se svrstavaju među važan antioksidans. Pored toga u sebi sadrže mnoge hranljive i lekovite materije, kakvi su vitamin C, D, A, K, biljne masti, belančevine, beta-karoten, enzime, nezasićene masne kiseline, omega-3 kiselinu, oleuropein, oliensku kiselinu, stearinsku kiselinu, palmitinsku kiselinu, hlorofil, flavonoide, fitosterole, gvožđe.Za šoljicu čaja od 300 mililitara vam je potrebno 15 do 20 osušenih listova masline, prenosi „B92“.Pustite vodu da prokuva, ubacite listove i kuvajte je sa njima još dva do tri minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Nije dobro da listovi stoje dugo. Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega.Novija istraživanja potvrdila su da čaj od maslinovog lišća ima više antioksidansa čak i od zelenog čaja što ga svrstava među najzdravije čajeve na planeti.
https://lat.sputnikportal.rs/20220131/caj-od-listova-duda-smanjuje-nivo-secera-u-krvi-1133704918.html
https://lat.sputnikportal.rs/20211129/zasto-je-dobro-piti-caj-od-maslacka-1132031896.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/0b/11/1131654339_132:0:2861:2047_1920x0_80_0_0_df473fe72ed8e6c7189240eb3b8ea626.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
društvo, masline, magazin
društvo, masline, magazin
Plod Mediterana leči čak 60 vrsta bolesti
Omiljeni plod Mediterana i neizostavan sastojak mediteranskih jela, osim jedinstvenog ukusa krasi i savršen spoj vitamina i mineralnih sastojaka. Upravo zbog toga se masline još od drevnih vremena koriste kao lek i veruje se da leče čak 60 vrsta bolesti.
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E masline se svrstavaju među važan antioksidans. Pored toga u sebi sadrže mnoge hranljive i lekovite materije, kakvi su vitamin C, D, A, K, biljne masti, belančevine, beta-karoten, enzime, nezasićene masne kiseline, omega-3 kiselinu, oleuropein, oliensku kiselinu, stearinsku kiselinu, palmitinsku kiselinu, hlorofil, flavonoide, fitosterole, gvožđe.
Za šoljicu čaja od 300 mililitara vam je potrebno
15 do 20 osušenih listova masline,
prenosi „B92“.
Pustite vodu da prokuva, ubacite listove i kuvajte je sa njima još dva do tri minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Nije dobro da listovi stoje dugo. Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega.
Čaj treba da se pije svaki dan kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Čaj ima blagi ukus sa jedva primetnom gorčinom. Listiće oprati ih i osušiti na vazduhu, pa čuvati u zatvorenoj posudi daleko od sunčeve svetlosti.
Novija istraživanja potvrdila su da čaj od maslinovog lišća ima više antioksidansa čak i od zelenog čaja što ga svrstava među najzdravije čajeve na planeti.