- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odgovor Moskve na blokadu „RT“: Zabranjen rad „Dojče velea“ u Rusiji

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje RT DE primorala je Rusiju da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
U okviru recipročnih mera objavljenih 2. februara kao odgovor na neprijateljske korake Nemačke da zabrani satelitsko i drugo emitovanje televizijskog kanala na nemačkom jeziku „RT DE“, ruska strana namerava da sprovede prvu fazu recipročnih mera:
- zatvaranje dopisništva nemačke radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ u Ruskoj Federaciji;
- ukidanje akreditacija svim zaposlenima u ruskom birou „Dojče velea“;
- prestanak satelitskog i drugog emitovanja radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ na teritoriji Ruske Federacije;
- pokretanje postupka od strane nadležnih organa Ruske Federacije za razmatranje pitanja o klasifikaciji „Dojče velea“ kao stranog medija u funkciji stranog agenta;
- pokretanje procesa formiranja spiska predstavnika državnih i javnih struktura Nemačke uključenih u ograničavanje emitovanja televizije „RT DE“ i na drugi način vršenja pritiska na ruskog medijskog operatera, kome će biti zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije. Ne očekuje se objavljivanje spiska.
Informacije o narednim etapama recipročnih mera biće blagovremeno objavljene.
Kako je ranije izjavila portpraolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, OEBS simptomatično ćuti o odluci Nemačke da zabrani emitovanje „RT DE“, a predstavnica za slobodu medija Tereza ​​Ribeiro ne vidi u tome ništa što bi moglo biti od interesa.
Podsetimo, ranije je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije RT DE u zemlji zbog nedostatka dozvole.
Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.
Televizija RT na nemačkom jeziku - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
RUSIJA
Glavna urednica RT: Televizija neće prestati da emituje program u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala