- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Američki nosač aviona u Jadranskom moru, Britanci se vraćaju u BiH – šta se sprema | Od četvrtka...

© Flickr / Defence ImagesBritanski vojnici
Britanski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše politikolog prof. dr Nenad Kecmanović.
U jeku političke krize u Ukrajini Bajden je odobrio slanje američkih vojnika u Evropu i poslao nosač aviona Hari S. Truman u Jadransko more. Britaci najavljuju vraćanje svojih vojnika u BiH za koju trojica članova poslednjeg Predsedništva SFRJ spremaju Apel za spas. Zdravko Krivokapić je sam priznao da njemu u ovoj Vladi - spasa nema.
Politikologa prof. dr Kecmanovića pitamo zašto Bajden ne rasporedi američke vojnike u Ukrajinu već ih šalje u okolne zemlje? Među evropskim članicama NATO ne postoji saglasnost oko dejstva u Ukrajini - da li su Amerikanci ostali usamljeni? Kome odgovara da se to područje zapali? Sa kojim pravom Velika Britanija želi da vrati svoje vojnike u BiH? Zašto se američki nosač aviona Hari S. Truman nalazi u Jadranskom moru? Kakvi su dometi Apela za spas Bosne i Hercegovine u kojem se ističe da je građanska država jedino rešenje za BiH? BiH čekaju izbori na jesen, ima li šanse da se promeni izborni Zakon? Koji su ciljevi posete Eskobara i Lajčaka samoproglašenom Kosovu i Beogradu? Ko želi ovako nestabilnu Crnu Goru? Kako tumači saopštenje četiri vladike SPC na tlu Crne Gore u kojem su naveli da ne vide rešenje postojećih društvenih problema u povratku bivše vlasti, pa ni kroz podršku nekoj manjinskoj vladi?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Američki nosač aviona u Jadranskom moru, Britanci se vraćaju u BiH–šta se sprema? | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala