- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Upoznajte novu slikarsku tehniku, pravo iz Srbije – lopta na parketu! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaški umetnik, oslikao je prvi mesec u godini u NBA ligi i više nego zasluženo poneo titulu najboljeg igrača Zapadne konferencije. Januar je protekao u briljantnim igrama Somborca koji je poslednjeg dana tog meseca svetu pokazao kako izgleda nova slikarska tehnika – lopta na parketu.
Jokić je u januaru beležio prosečno 26,6 poena, 13,3 skokova i 9 asistencija po meču, a posebno je briljantan bio u duelu sa aktuelnim šampionom, ekipom Milvoki Baksa, gde je stigao do 70. tripl-dabl učinka u karijeri.
Ali, to ovoga puta nije tema.
Jokić je tri i po minuta pre kraja prve četvrtine pri rezultatskom egalu pokazao koliko je bitan za Denver i kolika ovlašćenja ima od trenera Majkla Melouna.
Praktično se našao u ulozi trenera-igrača, kada je saigraču Bounsu Hajlandu rukama pokazao šta treba da radi, kuda da se kreće i kako da „napadne“ prostor.
Nakon što ga je Amerikanac poslušao i predao loptu do Brina Forbsa, usledilo je novo „crtanje“ i primenjivanje tehnike „lopta na parketu“ okončano asistencijom Jokića ka začetniku akcije Hajlandu, koji je ostao sam „kao duh“ na trojci i poentirao.
Čitava akcija i napad koji je trajao ravno 12 sekundi oslikao je svu košarkašku inteligenciju koju poseduje profesor iz Sombora. Ljubitelji magične igre pod obručem, imali su po ko zna koji put priliku da na delu vide svu genijalnost i umeće Nikole Jokića – plejmejkera zarobljenog u telu centra.
Denver je na kraju ponizio NBA šampiona i to u „njegovom dvorištu“ rezultatom 136:100, a Jokić je utakmicu završio sa 18 poena, deset skokova i 15 asistencija.
Više od toga, ostaće upamćen način na koji je Srbin oslikao akciju Nagetsa i to da će jednog dana, ukoliko se odluči, biti vrhunski košarkaški trener jer svoj sport poznaje u prste, što je pokazao u nebrojano slučajeva.
Neki od njih su sakupljeni u videu koji savršeno oslikava Jokićevu genijalnost.
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
Jokić korak bliže legendi – Denver nemoćan u Mineapolisu /video/
Montrez Herel i Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
Brutalan nasrtaj na Janisa – i samo nesportska /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Amerika će pamtiti srpski januar /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala