- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Moguć raspad obrazovnog sistema“: Deo prosvetnih radnika Srbije traži hitan prijem kod ministra

CC0 / Pixabay / Školski zadatak
Školski zadatak - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas hitan prijem kod resornog ministra Branka Ružića, zbog kako su naveli, sve teže epidemiološke situacije i "mogućeg raspada obrazovnog sistema zbog razboljevanja nastavnika".
Prosvetari od Vlade Srbije i resornog Ministarstva traže i da se u budžetu planira veće izdvajanje za prosvetu, odnosno još 12 odsto povećanja u rebalansu budžeta za 2022, kao i da se isplata ličnih primanja u prosvetnom sistemu izjednači sa zdravstvom.
Zahtev je i da se isplati 35.000 dinara za sedam Svetosavskih nagrada od 2016. do 2022. godine, te isplata 20.000 dinara do kraja marta zaposlenima u prosvetnom sistemu, na, kako navode, ime duga.
Među zahtevima su i korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju sa četvrtim i petim stepenom, te plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima u radnim podgrupama.
Prosvetari od Ministarstva traže i hitan dogovor o isplati dugovanja zaposlenima koji su radili sa učenicima po IOP programima, kao i dogovor oko isplate toplog obroka i regresa za sve zaposlene.
Iz Unije sindikata ističu da očekuju zvanične i konkretne pregovore.
Škola u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
DRUŠTVO
Ministarstvo prosvete se oglasilo o eventualnom produžetku raspusta u februaru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala