- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki Crnogorac je izabrao Sputnjik – i doživeo košmar u Italiji!

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićAmerički košarkaš Džastin Kobs u dresu KK Budućnost
Američki košarkaš Džastin Kobs u dresu KK Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Džastin Kobs, košarkaš podgoričke Budućnosti, Amerikanac koji nastupa za reprezentaciju Crne Gore, pamtiće početak februara 2022. godine po izuzetno neprijatnoj situaciji koju su mu priredili Italijani pred susret sa Virtusom iz Bolonje u Evrokupu.
Kobs je vakcinisan je Sputnjik Ve vakcinom i zbog toga je prošao „pakao“ u 12. kolu Evrokupa, u kom je njegova Budućnost gostovala Virtusu u Bolonji.
Amerikanac, zbog toga što zemlje Evropske unije ne priznaju Sputnjik vakcinu, tretiran je kao nevakcinisana osoba u Italiji i gotovo ceo put proveo je van tima, prenosi dobro obavešteni portal „Basketnews.com“.
Najpre, Kobs nije bio deo tima koji je avionom otišao iz Podgorice u Italiju, već je išao privatnim letom do Ljubljane odakle se kolima prevezao do Bolonje.
Kada je stigao u Italiju, prenosi litvanski sajt, Kobs nije mogao da se pridruži saigračima u hotelu, zbog ograničenja za nevakcinisane sportiste i osobe u Italiji, i vreme je provodio u kolima u kojima je stigao iz Slovenije.
Basketnews.com“ navodi da Kobsu nije bilo dozvoljeno ni da deli svlačionicu sa saigračima, te je na utakmicu došao malo pre početka.
Kobs je odigrao meč i očekivano nije briljirao, ali je Budućnost ostvarila veliku pobedu protiv favorita za osvajanje.
Tu nije bio kraj torture jer je Kobs napustio dvoranu odmah po završetu, te mu je nije dozvoljeno ni tuširanje, navodi dobro obavešteni portal.
Boravak u Italiji bio mu je dozvoljen samo zbog toga što je imao negativan PCR test u poslednjih 48 sati, međutim, da je znao kroz šta će proći, verovatno ne bi ni išao u Italiju.
Kada ni najbolje nije dovoljno – Moskva je videla tužan kraj spektakla /video/
Partizan pao u paklu Badalone!
Zvezda jurila, ali – „Manekeni“ nose pobedu iz Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala