- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film o poslednjem koncertu „Bitlsa“ 12. februara premijerno u Beogradu

© Ustupio Megakom filmKadar iz dokumentarca Pitera Džeksona "Beatles - Get Back"
Kadar iz dokumentarca Pitera Džeksona Beatles - Get Back - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Muzički dokumentarac „Beatles – Get Back“ u režiji Pitera Džeksona, o poslednjem koncertu britanskog benda, biće premijerno prikazan 12. februara u bioskopu „Sinepleks Galerija Beograd“, saopštio je Megakom film.
Čuveni poslednji koncert "Bitlsa" na krovu njihove producentske kuće - zgrade Epl Korps, održan je 30. januara 1969. godine u Londonu.
Koncert je prikazan kroz jednočasnovni dokumentarni film koji će, simbolično, gotovo na godišnjicu, biti specijalno prikazan u Beogradu.
„Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert, oni to zaslužuju“, izjavio je reditelj dokumentarca Piter Džekson.
Premijera serijala Get back reditelja Pitera Džeksona - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Još nismo završili sa Bitlsima, poručuje trostruki oskarovac povodom tv serije o čuvenoj grupi
Projekat je originalno bio zamišljen kao mini serija od tri epizode, a onda je prilagođen za IMAX bioskopski format.
Dokumentarni film „Beatles – Get Back“ prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo posle više od dve godine.
Film je sastavljen od gotovo 60 sati neviđenih snimaka realizovanih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od barem 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.
Trostruki oskarovac Piter Džeskon je publici poznat kao reditelj dve kultne trilogije – „Gospodar prstenova“ i „Hobit“, prema romanima DŽ. R. R. Tolkina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala