- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Direktor SZO za Evropu: Pandemija korona virusa najverovatnije ulazi u završnicu

CC0 / / Cilj je, da se pronađe lek koji će stopirati kovid 19 da se služi našim proteinima

Cilj je, da se pronađe lek koji će stopirati kovid 19 da se služi našim proteinima - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je danas da kontinent trenutno najverovatnije ulazi u završnicu pandemije i da će kriva smrtnih slučajeva od kovida početi da stagnira.
Kluge je izjavio da postoji „jedinstvena šansa“ za zemlje širom Evrope da preuzmu kontrolu nad transmisijom kovida zbog tri faktora: visokog nivoa imunizacije i preležane infekcije, tendenciju virusa da se manje širi kada dođe veća temperatura i zbog manje opasnosti omikron soja, preneo je AP.
Kako zima polako jenjava u većem delu Evrope, Kluge je rekao da predstojeći dolazak proleća „otvara mogućnost da mirniji period potraje“, dodavši da će ljudi biti otporniji na potencijalno povećanje u transmisiji.
Ako se pojavi novi soj, Kluge je rekao da bi zdravstvene vlasti u Evropi trebalo da bolje odbrane novi talas, s obzirom na imunizaciju, kao i na nastavak kampanje za vakcinaciju, zajedno sa ostalim intervencijama zdravstvenih ustanova.
„Ovo, međutim, zahteva drastično i beskompromisno povećanje u vakcinaciji i deljenje vakcina širom Evrope i dalje“, naglasio je Kluge.
On je ocenio da je prošle nedelje u evropskom regionu zabeleženo 12 miliona novih slučajeva korone, što je najveći porast od početka pandemije i da ga je izazvao omikron.
Logo Svetske zdravstvene organizacije (SZO) - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SVET
SZO: Postupno ublažavati epidemiološke mere
Nošenje dve maske, platnene i hirurške - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
REGION
Crna Gora ublažila mere: Ukinute kovid potvrde za tržne centre, publika se vraća na sportske tribine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala