- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tenkovi, artiljerija, PRO: Prvi kadrovi rusko-beloruskih zajedničkih vežbi /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRusko-beloruske vojne vežbe, kolona tenkova T-72B3
Rusko-beloruske vojne vežbe, kolona tenkova T-72B3  - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Ruske i beloruske vojne jedinice izvele su prve zajedničke manevre na nekoliko poligona u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tokom vežbi izvedeni su različiti načini vođenja borbenih dejstava, uključujući i pripremu za odbranu i borbu protiv nezakonitih formacija, precizirao je vojni resor.

Prema podacima Ministarstva, u manevrima su učestvovale motorizovane jedinice, tenkovi, borbena vozila pešadije, artiljerijske jedinice i jedinice protivtenkovskih raketnih sistema.
Prve jedinice Oružanih snaga Rusije su, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, stigle u Belorusiju 19. januara sa tehnikom i naoružanjem radi učešća na zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“.
Provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Ranije je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio da će zajedničke rusko-beloruske vojne vežbe biti održane u februaru.
Ruska vojska  - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
RUSIJA
Rame uz rame na vojnim vežbama: Novi ešalon ruskih snaga stigao u Belorusiju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala