- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Medvedev je u pravu – postoji rusofobija“

© REUTERS / MORGAN SETTERuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Dobro poznato lice u Rusiji, novinar i komentator Dmitrij Gubernijev, poslao je poruku Danilu Medvedevu, nakon što je ruski teniser bio razočaran ponašanjem publike u finalu Australijan opena.
Medvedev je posle velikog finala održao monolog na konferenciji za medije izrazivši veliku razočaranost ponašanjem navijača na „Rod Lejver“ areni tokom finala Australijan opena.
Gubernijev je saglasan sa Medvedevom, koji je rekao da je na tribinama vladala rusofobija, ali je isto tako ukazao na činjenicu da je jedne strane i sam kriv.
Danil Medvedev i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
21. lovor bez 21 grama
„Medvedev je u pravu kada je rekao da u tenisu postoji element rusofobije, ali šta je očekivao? Pre finalnog meča vešto se borio sa negativnom energijom. Morate biti spremni da primite udarac, a zatim da budete što hladnokrvniji. On protiv toga može da se bori humorom, ali ovoga puta je bio emotivan“, rekao je Gubernjiev, a prenose ruski mediji.
Navijači su bili izuzetno nekulturni, sa tribina su stizali različiti vređajući komentari.

„Danil zna ozbiljno da iritira protivnike i navijače. Želim mu da ostane jak. Malo je verovatno da će se situacija uskoro promeniti, čak i kada on postane prvi reket sveta. On treba da promeni minus u plus, odnosno da upravlja situacijom i promeni svoj odnos prema njoj. Za velikog sportistu takva mržnja je samo nešto što može da ga dodatno motiviše. Tako je i bilo do sada, ali se u finalu nešto promenilo“, zaključio je poznati ruski komentator.

Sličnu poruku Medvedevu poslao je i Aslan Karacev, rekavši da Medvedev nije mogao ništa drugo da očekuje, ali lako je pričati sa strane i govoriti kako je normalno što ljudi masovno podržavaju Nadala ili Federera.
Ovde se ne radi o tome, već o osnovnoj kulturi koja je izostala u finalu ovogodišnjeg Australijan opena.
21. lovor bez 21 grama
Karacev ima poruku za Medvedeva: „Mislim da će shvatiti pre ili kasnije...“
Mračna strana Nadalovog čuda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala