- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američka vojska otpušta pripadnike koji nisu primili vakcinu protiv korone

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički vojnici
Američki vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Američka vojska počeće odmah da otpušta pripadnike koji nisu vakcinisani i odbijaju vakcinaciju protiv virusa korona, saopštila je američka vojska.
Na osnovu direktive koju je izdala Kristina Vormut, državna sekretarka SAD za pitanja vojske, komandantima jedinica je naloženo da započnu „postupak prinudnog administrativnog razdvajanja“ kada su u pitanju vojnici koji nisu vakcinisani, a nemaju odobreno izuzeće, navodi se u saopštenju američke vojske. Naredba se odnosi na redovne pripadnike armije, rezerviste i kadete u vojnim školama.
„Spremnost vojske zasniva se na vojnicima koji su spremni da vežbaju, učestvuju, bore se i pobeđuju u našim nacionalnim ratovima. Nevakcinisani vojnici predstavljaju rizik za jedinice i ugrožavaju spremnost“, navela je Vormutova.
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin u avgustu prošle godine naredio je vakcinaciju svih pripadnika oružanih snaga. U kopnenoj vojsci još niko nije otpušten jer nije vakcinisan, dok je američka mornarica objavila u decembru da će početi otpuštanje nevakcinisanih, a američko vazduhoplovstvo to je već počelo da radi u istom mesecu, prenose američki mediji.
Pripadnici „braon beretki“ (SFAB) - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SVET
Sud blokirao mere Pentagona za nevakcinisane vojnike
Američika Nacionalna garda - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
SVET
Pobuna u američkoj Nacionalnoj gardi: General protiv obavezne vakcinacije vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala