Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Aleksić odbacio kao netačne sve navode optužnice

© Sputnik / Lola ĐorđevićPalata pravde,
Palata pravde, - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je danas u Višem sudu u Beogradu da iznosi detaljnu odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.
Osvrćući se na navod optužnice da je on polaznicama škole bio kao otac, Aleksić je rekao da je svih sedam devojaka, kao i Milena Radulović i Iva Iličić koje su ga prve prijavile, imalo lošu situaciju u kući i probleme sa svojim očevima, o čemu su mu se i poveravale.
Zbog optužbi protiv njega, koje decidno negira, kaže da bi čovek koji iskoristi svo to poverenje, trebalo da bude streljan.
"Ako je neko uradio sve ono kako je navedeno u optužnici, to je za streljanje", rekao je pored ostalog Aleksić.
Posebno je naglasio da on nije nastavnik glume, već režiser i da mnogo voli svoju ženu.
Detaljno je osporavao samu optužnicu, tvrdeći da dokaza za optužbe nema i da iz tog razloga advokati devojaka - oštećenih glumica, traže da se javnost isključi sa suđenja.
Rekao je i da će se dokazati su neke devojke mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu, te da ovaj slučaj treba da se nazove "afera Radulović", a ne Aleksić.
Nakon pauze od 15 minuta, Aleksić nastavlja svoju odbranu.
Glumice koje su ga prijavile, svedočiće naknadno kada ih sud pozove, a o prisustvu javnosti tokom njihovog svedočenja sud će naknadno odlučiti.
Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju, prenosi Tanjug.
njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.
Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.
Palata pravde u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2021
Aleksić negirao seksualno napastvovanje učenica glume, sud mu odredio pritvor do 30 dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala