- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Melinda Gejts više ne želi da donira veći deo bogatstva „Gejts fondaciji“

 - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Razvod suosnivača „Majkrosofta“ Bila Gejtsa učinio je njegovu bivšu ženu Melindu jednom od najuticajnijih žena na planeti. Iako je pre nekoliko godina obećala da će veći deo svog bogatstva pokloniti dobrotvornoj fondaciji koju je osnovala sa bivšim mužem, sada ima druge planove.
Godine 2010. Bil i Melinda Gejts, zajedno sa milijarderom Vorenom Bafetom, pokrenuli su dobrotvornu inicijativu „Giving Pledge“. Tada su Gejtsovi obećali da će donirati većinu svog bogatstva „Fondaciji Bil i Melinda Gejts“. Međutim, u svom nedavnom otvorenom pismu, postavljenom na sajtu projekta, Melinda navodi da je donela odluku o preraspodeli sredstava.

„Priznajem da je apsurdno da je toliko bogatstva koncentrisano u rukama jedne osobe i verujem da je najodgovornija stvar koju treba uraditi sa bogatstvom ove veličine donirati ga, uz najveću moguću pažnju i uticaj“, navodi Gejtssova .

Iako je očigledno da će bivša supruga Bila Gejtsa nastaviti da poklanja deo svog imanja Gejts fondaciji, ona će se takođe fokusirati na podršku drugim inicijativama. „Nastaviću da tražim nove partnere, ideje i perspektive“, kaže ona, ne precizirajući o kojim projektima je reč, prenosi „Gardijan“.
Budućnost Gejts fondacije bila je neizvesna nakon što su Bil i Melinda Gejts objavili u maju 2021. da se razvode nakon 27 godina braka. U junu iste godine, Voren Bafet se povukao sa funkcije poverenika koju je obavljao u fondaciji nekoliko godina. A mesec dana kasnije, Melinda je rekla da će podneti ostavku na mesto kopredsednika organizacije ako ne može da nastavi da radi zajedno sa svojim bivšim mužem.
Bil Gejts na klimatskom samitu u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
SVET
Bil Gejts ponovo upozorava na smrtonosnije pandemije u budućnosti
Bil i Melinda Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Gejtsovi bogatiji od britanske monarhije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala