- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Veliki manevri Tihookeanske flote: 20 brodova započelo vojne vežbe

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Dvadesetak borbenih i pomoćnih brodova Tihookeanske flote Rusije započelo je planirane pomorske vežbe na poligonima za borbenu pripremu Japanskog i Ohotskog mora, saopštila je pres-služba flote.
„U vežbama će učestvovati korvete 'Gremjašči', 'Soveršeni', 'Gromki' i 'Geroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov', fregata 'Maršal Šapošnjikov', veliki protivpodmornički brod 'Admiral Pantelejev' i kontrolni brod 'Maršal Krilov'. Pored toga, epizodalno će biti uključeni mali raketni i mali protivpodmornički brodovi, minolovci i raketni čamci“, navodi se u saopštenju.
© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuska korveta „Aldar Cidenžapov“
Ruska korveta „Aldar Cidenžapov“  - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Ruska korveta „Aldar Cidenžapov“
Posade brodova obaviće zajedničke manevre, koordinaciju sa mornaričkom avijacijom, kao i protivvazduhoplovnu odbranu odreda.

U finalnoj fazi vojnih vežbi, brodovi će izvesti artiljerijsku paljbu na pomorske mete, kao i raketna gađanja meta.

„Brodovi će u okviru vežbi obaviti zadatke osiguravanja bezbednosti pomorskih komunikacija i područja ekonomske aktivnosti na istoku Rusije“, dodala je pres-služba.
U skladu sa planom pripreme Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu, u januaru i februaru se u svim zonama nadležnosti flota izvodi serija mornaričkih vežbi. Glavni cilj vežbi je rad mornaričkih i Vazdušno-kosmičkih snaga na zaštiti ruskih nacionalnih interesa na svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama Rusije sa pomorskih i okeanskih pravaca.
Tenk T-80 na vojnim vežbama u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
RUSIJA
Tihookeanska flota Rusije snažnija za 30 „letećih tenkova“/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala