- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji napravljeno sedam testova za otkrivanje pet infekcija u sat vremena

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaBrzi testovi na virus korona
Brzi testovi na virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
U Rusiji je prošle godine napravljeno sedam testova za otkrivanje pet različitih infekcija za sat, izjavila je potpredsednica ruske vlade Tatjana Golikova.
Ona je na sastanku posvećenom realizaciji i rezultatima socijalno-ekonomskog razvoja Rusije govorila i o projektu „Sanitarni štit zemlje“.
„Tokom 2021. godine je napravljeno sedam testova za dijagnostiku pet infekcija u roku od 60 minuta. Četiri se već proizvode, a dva se nalaze u fazi implementacije“, rekla je ona.
Prema njenim rečima, u zemlji je trenutno u funkciji 14 centara za sekvenciranje (metoda u genetici i biohemiji kojom je moguće utvrditi redosled pojedinih gradivnih elemenata u molekulu. Golikova je objavila da će se ove godini napraviti i četiri platforme za brzu proizvodnju vakcina protiv novih bolesti.
Ona je dodala da će do 2024. godine 80 odsto Rusa moći da se testira na infekcije u roku od 24 časa. Vlada planira da implementira brze sisteme koji će otkrivati prisustvo patogena za 43 bolesti, što će ubrzati i pružanje pomoći.
Projekat „Sanitarni štit zemlje“ se realizuje po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina kao mera za borbu protiv pandemije kovida i sprečavanje sličnih bolesti u budućnosti.
Brzi testovi na kovid 19 - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
RUSIJA
Centar „Gamaleja“ napravio test za antitela na omikron
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala