- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Sednica SB UN o Ukrajini liči na poziv na rat

© AFP 2023 / Johannes EiseleSednica SB UN
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja nazvao je provokacijom sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji oko Ukrajine.
„Saopštili smo juče na sednici koju su sazvale SAD da izlaganje stvari, kako su oni to uradili juče, liči na poziv na rat. To je zaista bila provokacija“, izjavio je Nebenzja.
Po njegovim rečima, stvara se utisak da Vašington nije zainteresovan za rešavanje ukrajinske krize, pošto je Kijev postao geopolitička karta u rukama SAD.
Nebenzja je istakao da će sankcije protiv Rusije, ako budu uvedene, izazvati odgovor Moskve.
„Najironičnije je to što govore o sankcijama, pre nego što se nešto i desi, govore o preventivnim sankcijama. Neke izjave ukrajinskih predstavnika su veoma dobrodošle. Smešno je što mi odavno govorimo da Ukrajina ne realizuje Minske sporazume, ali se Rusija kažnjava za to“, dodao je on.
Ruski diplomata je još jednom ponovio da se na ukrajinskoj granici ne nalaze ruske trupe i da mu nije jasno gde je Zapad našao cifru od 100.000 ruskih vojnika.
Sednicu SB UN sazvale su SAD u ponedeljak kako bi se diskutovalo o „pretećem ponašanju“ Moskve prema Ukrajini i povećanju ruskog vojnog prisustva na granici. Rusija je nazvala sednicu PR-om, dok se događaj sveo na neosnovano optuživanje Moskve od strane Zapada.
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
RUSIJA
Sednica SB UN: Gde ste našli 100.000 ruskih vojnika na ukrajinskoj granici - pita Moskva /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala