- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Namirnice koje podstiču glad: Od njih se nikad nećete zasititi

© Depositphotos.com / AlikeYouDevojka u restoranu
Devojka u restoranu - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Unošenje određenih namirnica može podstaći glad jer jednostavno ne mogu zasititi vaš organizam. Uglavnom su to one koje sadrže veće količine ugljenohidrata kao što su šećer i belo brašno.
Ovo su namirnice posle kojih ćete vrlo brzo postati gladni:

Kukuruzne pahuljice

Mnogima omiljeni doručak kombinacija je nakon koje najčešće nedugo nakon jela ostajemo gladni. Ukoliko ste ljubitelj kukuruznih pahuljica uzmite one od celog zrna, jer se duže zadržavaju u organizmu. Možete pokušati da ih pomešate sa jogurtom umesto običnim mlekom. Proteini i masnoće usporavaju proces varenja pa ćete se osećati zasićenije.

Beli hleb

Organizam će ovu namirnicu preraditi za vrlo kratko vreme zato što je od belog brašna i gotovo bez vlakana. Šećer u krvi neće vas zasititi nego učiniti da vrlo brzo ponovo posegnete za hranom.

Supa

Jedan od najjednostavnijih obroka za pripremu je supa. Iako nema kalorija, što je dobro za one koji čuvaju liniju, poslije nje vrlo brzo osetićete prazninu u stomaku.

Gumene bombone

Kada osete glad, kako bi je utolili mnogi posegnu za omiljenim bombonama iz detinjstva. Ipak, na prvom mestu njihovih sastojaka nalazi se šećer, što znači da ovim trikom nećete dugo biti siti.

Čips

Ovoj primamljivoj grickalici nekad je nemoguće odoleti. Međutim, zbog pojačivača ukusa koje u sebi sadrži, među kojima je i ekstrakt kvasca, čips će otvoriti vaš apetiti.
© Depositphotos.com / VadimVaseninGrickalice podstiču apetit
Grickalice - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Grickalice podstiču apetit

Gazirana pića

Sigurno vam se desilo da se nakon limenke koka-kole osećate kao da bi mogli da nastavie sa jelom. Ova pića su takva da nikad ne možete da ih se zasitite.

Alkohol

Pivo i vino mogu izazvati glad, pa čak i prejedanje. Alkoholna pića uzrokuju blagu hipoglikemiju u mozgu koja poziva hormone na akciju, šaljući poruku organizmu da je "gladan". Pijući alkohol uglavnom vam se jede roštilj, nešto masno ili ljuto, a tada najčešće posegnemo i za grickalicama.

Voćni sokovi

Nivo fruktoze koji sadrže voćni sokovi izazivaju visok nivo šećera u krvi. Zbog toga njegovim unosom, vaš će stomak će brzo zahtevati da ga napunite, prenosi portal Kliks.
Čovek jede picu dok radi za laptopom - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
DRUŠTVO
Kardiolog otkrio koje namirnice morate da izbegavate ako vam je stalo do zdravlja srca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala