- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koje su najkorisnije namirnice za žene

Zdrava hrana - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Žene treba u svoju ishranu da uvrste kivi, bundevu i još nekoliko zdravih namirnica, smatra nutricionista Kristina Žuravljova.
Prema njenim rečima, kivi blagotvorno utiče na stanje kože. Bundeva sadrži antioksidans beta-karoten. U kombinaciji sa vitaminom C, koji je odgovoran za proizvodnju kolagena, usporava starenje. Visok sadržaj vlakana takođe pomaže u poboljšanju funkcionisanja gastrointestinalnog trakta, što pozitivno utiče na kožu.
Zeleni i biljni čaj sadrže polifenole, koji imaju antikancerogena i antiinflamatorna svojstva. Polinezasićene masne kiseline Omega-3 i Omega-6, koje se nalaze u crvenoj ribi, jačaju ćelijsku membranu epitela. Koža postaje elastičnija, smanjuje se oštećenje kože od ultraljubičastih zraka, što takođe pozitivno utiče na njen izgled i zdravlje uopšte“, objasnila je ona za Sputnjik.
Nutricionista je takođe istakla da avokado pomaže u regulisanju težine, utiče na zdravlje kože i pomaže u zaceljivanju rana. Osim toga, sadrži kalijum, natrijum, magnezijum, vitamine C, E, K1, B6, folnu kiselinu, niacin i pantotensku kiselinu.
Maslinovo ulje sadrži vitamine A, D i E. Vitamin D smanjuje upale, poboljšava san, imunitet, bori se protiv depresije i nesanice, zaključila je Žuravljova.
Pasulj - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
DRUŠTVO
Namirnice koje imaju više kalcijuma od mleka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala