- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kamiondžije blokirale američko-kanadsku granicu, poslati specijalci da rasture blokadu /video/

© AP Photo / Patrick DoyleKamiondžije
Kamiondžije - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Konvoj kamiona koji protestuje zbog odluke o vakcinaciji kamiondžija blokirao je granični prelaz između Amerike i Kanade. Vlasti u kanadskoj provinciji Alberta poslale su naoružane, specijalne policijske snage da rasture blokadu graničnog prelaza sa američkom državom Montanom.
Kanadske kamiondžije blokirale su granični prelaz tokom vikenda, dok su hiljade njihovih kolega nastavljale dalje put ka kanadskoj prestonici Otava.
Okruženi specijalnim jedinicama Kraljevske kanadske konjičke policije, kamiondžije su odlučile da otvore jednu traku za lokalni saobraćaj i puste svakog ko je želeo da ode, ali su ostali pri svojim zahtevima da neće napustiti granični prelaz do ispunjenja zahteva.
Prema rečima gradonačelnika Džima Vileta, oko 100 kamiona blokiralo je autoput 4 na kanadskoj strani, uzrokujući kilometrima dugu kolonu na međudržavnom autoputu u Montani.
Oko 50-100 kamiona je navodno zaglavljeno na američkoj strani od subote.
Premijer Alberte Džejson Keni, koji se nalazi u Vašingtonu na sastanku guvernera osudio je blokadu i pozvao na njeno hitno obustavljanje jer se „izazivaju značajne neprijatnosti vozačima koji poštuju zakon“.
Kamiondžije protestuju zbog odluke vlasti SAD i Kanade koje nalažu da moraju biti „potpuno vakcinisani“ protiv kovida 19, prenosi RT.
Protest kamiondžija - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SVET
Šta je pokrenulo „Konvoj slobode“ kanadskih kamiondžija i ko iza toga stoji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala