- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Sprema se veliki rat, očekujemo pomoć i drugih država, ne samo Rusije

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Strela 10" vojske Donjecke Narodne Republike na vojnim vežbama
Raketni sistem Strela 10 vojske Donjecke Narodne Republike na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Pored Rusije, postoji i druge država koje su spremne da pruže vojno-tehničku pomoć Donbasu, saopštio je zamenik načelnika uprave Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

„Moraćemo se obratiti našim prijateljima koji bi nam pomogli vojno i vojno-tehnočki da zaustavimo agresiju Ukrajine na stanovnike Donbasa… Mislim da prvo treba reći da će pomoć stići. To će saopštiti naši prijatelji, ne samo Rusija“, rekao je predstavnik republike televiziji „Rusija 1“.

Basurin nije rekao o kojim državama se radi, naglasivši da postoji mnogo nepriznatih republika koje se pozitivno odnose prema ljudima koji se bore za svoju nezavisnost“.
Po njegovim rečima, provokacije u Donabsu se spremaju na američki i britanski novac. On je naglasio da Kijev već ima plan invazije na teritoriju Donbasa.
„Sprema se veliki rat protiv stanovnika Donbasa“, dodao je Basurin.
Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su ranije da su ukrajinske vlasti razmestile oko 120.000 vojnika na liniji razgraničenja u Donbasu.
Ukrajinski vojnici u blizini kontakt linije u Luganskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
RUSIJA
Donjeck: Ukrajina planira ofanzivu na Donbas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala