- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac vodio kampanju protiv Novaka, pa je doživeo isto – zbog nekulturnog pitanja /video/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKETanasi Kokinakis i Nik Kirjos – Australijan open
Tanasi Kokinakis i Nik Kirjos – Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Američki novinar Ben Rotenberg ponovo je bio u centru pažnje zbog skandaloznog pitanja na konferenciji za medije Tanasija Kokinakisa i Nika Kirjosa koji su osvojili Grend slem titulu u dublu.
Slučaj Bena Rotenberga svima je manje-više poznat, radi se o američkom novinaru koji traga za senzacionalnim pričama, pokušava i sam da ih stvori i ništa ga nije blam.
To je i potvrdio da na konferenciji za medije Kokinakisa i Kirjos pitavši Tanasija „da li Nik voli da ga hvata za zadnjicu i van terena“.
„Verovatno i više“, rekao je sarkastično Kokinakis.
„Nije za kamere. Da li ti se to sviđa, Bene? Sviđa ti se, kako ne“, dodao je Australijanac.
Rotenberg nije slučajno postavio ovo pitanje, pošto je Kirjos, iz šale, pre jednog susreta uhvatio sunarodnika i saigrača za zadnjicu.
Ali, pitati šampiona Australijan opena da li to radi i van terena je potpuno neumesno, nekulturno, protiv svih pravila o ponašanju.
Očekivano na Tviteru su počeli da „razvlače“ američkog novinara, pokrenuta je kampanja protiv njega, baš kao što je on vodio protiv Novaka Đoković tokom prve polovine januara, te se oglasio i izvinio.
„Želim da se pozabavim ovim jer sam užasnut jezivim snimkom, koji definitivno pokazuje kako ovo uopšte nije bilo pravo mesto za ovu konverzaciju, tako da želim da se oglasim kako bih jasno izrazio svoje žaljenje...“, napisao je Ben i nastavio:
„Poznajem Tanasija i Nika godinama i imam veoma dobar odnos sa obojicom. Kada sam se prvi put pojavio na ekranu na ovoj konferenciji za novinare, a ne na ovom videu, Tanasi me je zadirkivo, ismevao što nisam bio na njihovim konfernecijama ranije na turniru.“
„Zatim, nakon što sam postavio moje prvo pitanje o kvalifikacijama u Torinu, moderator mi je neočekivano i dalje davao reč, pa sam pokušao da požurim sa drugim pitanjem (onim o kojem očigledno nisam razmišljao o formulaciji dovoljno dobro, a priznajem da je zvučalo čudno) o njihovoj dobro dokumentovanoj bromansi na terenu. Ispalo je nezgodno i čudno. Ali bez obzira na to, Tanasi i Nik su delovali bezbrižno, nasmešili su se i odgovorili brzim odgovorima.“

„Ovo je vrsta šale koju bismo nas troje imali obično u hodnicima ili u restoranu za igrače, ali pošto su ti prostori još uvek ograđeni od medija zbog pandemijskih razloga, ja sam, protiv bolje prosudbe, to pokušao na konferenciji za novinare gde, opet, izgleda neprikladno i zastrašujuće jezivo, bez obzira na to da li su momci imali ikakvih problema sa tim ili ne“, zaključio je Rotenberg.
Shvatio je da je pogrešio, što je dobro, ali da ga nisu na Tviteru prozvali, verovatno ne bi ni primetio da je nešto pogrešno uradio.
Amerikanac je vodio specijalnu kampanju, a sada likuje zbog Novakovog proterivanja
Zluradi Amerikanac je konačno poražen – sud je odlučio, a Zverev nastavlja bitku za pravdu!
Američki novinar nastavlja kampanju protiv Novaka: Izvori mu prenose „čudne scene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala