- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Teška avijacija NATO-a — veoma čest posetilac Ukrajine poslednjih dana

CC BY 2.0 / Steve Lynes / Avion za radio-elektronsko izviđanje Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije „Boing RC-135V Rivet Džoint“
Avion za radio-elektronsko izviđanje Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije „Boing RC-135V Rivet Džoint“ - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Najmanje tri vojno-transportna aviona Severnoatlantske alijanse letela su u Ukrajinu u poslednja 24 časa, javljaju ruski mediji, pozivajući se na zapadne sajtove koji prate kretanje vazdušnog saobraćaja.
Kako se navodi, u Kijev je stigao britanski vojno-transportni avion Airbus A400M koji je poleteo sa aviobaze Brajs Norton u Engleskoj i poljski CASA C-295M. U Lavovu je primećen kanadski teški vojno-transportni C-17 Globemaster III.
Počevši od druge polovine januara, teški transportni avioni SAD i Velike Britanije su izveli najmanje 15 letova u Ukrajinu radi isporuke oružja i vojne tehnike.
Između ostalog, teški vojno-transportni avioni britanskog Ratnog vazduhopovstva C-17A Globemaster III, najmanje devet puta su poleteli sa baze Brajs Norton od 17. januara u Ukrajinu. Kako pišu mediji, oni su nosili oružje Kijevu.
Ove nedelje u Kijevu očekuju dolazak novih američkih aviona sa vojnom pomoći. To je najavio miistar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov.
Ukrajinski vojnici tokom sukoba u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2020
Lugansk: Ukrajina testira elektronsko oružje u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala