- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Telefon koji vas prepoznaje čak i dok nosite masku /foto/

© PixabayAjfon 12
Ajfon 12 - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Većina modernih pametnih telefona danas ima opciju prepoznavanja lica koja omogućuje brzo otključavanje telefona pogledom, bez potrebe za upisivanjem koda, lozinke ili postavljanja prsta na senzor.
U vreme pandemije, pošto je nošenje maski postalo svakodnevno, logično je da više od polovine lica nije vidljivo, pa je pametnom telefonu teže da izvrši naredbu otključavanja ekrana putem prepoznavanja.
U sklopu beta verzije operativnog sistema iOS 15.4 koja je namenjena programerima predstavljena je opcija prepoznavanja lica, čak i kada korisnici nose masku, piše 9to5mac.
Kada nova verzija iOS-a bude dostupna, korisnici će prvo morati da ponovo skeniraju svoje lice dok nose masku. Ono što je važno naglasiti jeste da će, osim otključavanja telefona, Face ID tokom nošenja maske moći da se koristiti i za potvrdu mobilnog plaćanja, kao i za aktivaciju aplikacija koje zahtevaju tu opciju.
Opcija korišćenja Face ID tokom nošenja maske ipak neće biti dostupna svima već samo korisnicima poslednje dve generacije „Eplovih“ telefona – ajfona 12 i 13.
Zvanično lansiranje nadograđene verzije „Eplovog“ mobilnog operativnog sistema koji će imati ovu opciju očekuje se tokom proleća, prenosi Jutarnji list.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala