- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

U Srbiji se snima spektakularna naučno- fantastična serija — dolaze svetski poznati autori

CC0 / Pixabay/Stefan Keller / Umetnički prikaz dolaska vanzemaljaca na Zemlju
Umetnički prikaz dolaska vanzemaljaca na Zemlju - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Srbija će dobiti prvu naučno-fantastičnu seriju koja će biti u potpunosti realizovana u našoj zemlji. Poznati autor naučno-fantastičnih filmova i serija Din Devlin, snimiće svoju novu seriju „Barka“ u Srbiji.
Din Devlin je poznat kao scenarista i producent filmova kao što su „Univerzalni vojnik“, „Dan nezavisnosti“, „Zvezdana kapija“, „Godzila“, „Patriota, kao i serija i serijala „Bibliotekari“, „Predstraža“, „Bermudski trougao“...
Devlin će zajedno sa Džonatanom Glasnerom (koji je kao pisac ili reditelj radio na serijama „Rat svetova“, „Zvezdane staze: Vojadžer“, „Zvezdana kapija“, „Nevidljivi čovek“, „Mesto zločina“, „Bekstvo iz zatvora“...) biti kreativni i izvršni producent nove serije koja će se u potpunosti snimati u Srbiji.
Snimanje bi trebalo da počne u martu, u PFI studijima, objavila je Srpska filmska asocijacija.
Radnja serije odvija se 100 godina u budućnosti u trenutku kada počinju misije planetarne kolonizacije koje su neophodne da bi se obezbedio opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija na svemirskom brodu „Ark jedan“ doživljava katastrofu koja uzrokuje masovno uništenje i gubitak mnogih života. Kako je ostalo više od godinu dana pre nego što stignu na odredište, nedostatak zaliha i gubitak vođa primorava preostalu posadu da postane najbolja verzija sebe kako bi zadržala kurs i preživela.
Pored Devlina, kao izvršnog producenta iz „Ilektrik intertejnmenta“, tu su i Marko Roskin i Rejčel Olšan-Vilson. Džonatan Ingliš iz Balkanik Media odgovoran je za produkciju u Srbiji.
Američki kablovski kanal Saj-Faj, koji je naručio seriju, potvrdio je da će prva sezona imati 12 epizoda.
„To će biti prva naučno-fantastična serija snimana i producirana u Srbiji i veliko priznanje za sve srpske filmske stvaraoce i studije, koji će biti deo ove uzbudljive nove produkcije. Istovremeno smo oduševljeni što seriju snimamo u PFI studijima, u kojima smo snimali i seriju „Predstraža“ i mnoge druge naše produkcije“, kaže Džonatan Ingliš.
Kako piše „Varajeti“, na Saj-Faj kanalu očekuju veliku popularnost ove serije, baš kao i u slučaju njihovih skorašnjih serija kao što su „Domaći vanzemaljac“ i „Čaki“. Liza Kac, direktor za scenarije u En-Bi-Si Juniverzalu, kome pripada Saj-Faj kanal, kaže da su takva očekivanja realna naročito što je „Devlin jedan od najcenjenijih naučno-fantastičnih autora današnjice“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala