- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kanada slavi momka iz Knina – pala je i Amerika! /video/

© Foto : The Canadian Press via AP/Frank GunnMilan Borjan u dresu reprezentacije Kanade
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Milan Borjan, srpsko-kanadski golman rođen u Kninu, fenomenalnim odbranama doneo je Kanadi pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.
Kanada je na domaćem terenu savladala Amerikance rezultatom 2:0, a strelci su bili Lerin u 7. i Adekugbe u 95. minutu.
Međutim, kanadski navijači su posle meča više slavili golmana Crvene zvezde nego fudbalere koji su postigli golove, pošto su njegove odbrane bile ključne u trijumfu.
„Prvo bih čestitao rođendan svom ocu, ovo je bio poklon za njega. Utakmica je bila neverovatna. Ovi momci ne znaju da stanu, ovaj tim je nešto posebno. Za ovo smo se borili, korak smo bliže istoriji Kanade. Defanzivno smo igrali sjajno, nije u pitanju samo ono što sam ja radio, nego je i ostatak ekipe bio odličan u odbrani“, rekao je Borjan posle meča.
Reprezentacija momka rođenog u Kninu ima 22 boda posle deset odigranih kola i nalazi se na prvom mestu kvalifikacija za Mundijal za Severnu i Centralnu Ameriku.
„Ja sam u Kanadu došao sa 13 godina. Kanada je mojoj porodici dala mogućnost da ima bolji život i ovo je neki način na koji ja pokušavam da se odužim. Mislim da je tako i sa ostalim momcima. Kanada je multikulturalna, ali svi smo jedna zemlja“, objasnio je čovek koji je bio jedan od ključnih faktora jedne od najuspešnijih era u istoriji Crvene zvezde.
Naredni meč za Kanađane je na programu 3. februara protiv Salvadora, čime Kanada može da napravi još jedna krupan korak ka direktnom plasmanu na SP, ali...
„Rekao sam im da posao nije gotovo i da ne možemo još da slavimo. Nismo opušteni, fokusirani smo na preostale utakmice kako bi zvanično obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Želimo da svet poštuje Kanadu. Malo ćemo slaviti sa porodicom, ali onda moramo da se skoncentrišemo na duel sa Salvadorom“, dodao je Borjan.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Iz Zvezde za Sputnjik o „slučaju Borjan“: „Nema iskakanja, disciplina i ugovori moraju da se poštuju“
Borjan heroj Kanade – spektakularnim odbranama vodi ekipu ka Kataru! /video/
Gledao je smrti u oči, sada je potpisao za engleskog prvoligaša /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala