- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Amerika pripremila sankcije protiv ljudi bliskih Putinu

© PixabayAmerički Senat
Američki Senat - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici pripremili su spisak lica, navodno, bliskih predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a protiv kojih mogu biti uvedene sankcije zbog situacije oko Ukrajine, prenosi list „Fajnenšl tajms“ pozivajući se na izvor iz SAD.
Kako piše list, sankcije će biti usmerene protiv ruskih zvaničnika, između ostalog i protiv predstavnika vlasti, članova saveta direktora u državnim kompanijama , kao i protiv članova njihovih porodica.
On, međutim, nije imenovao Ruse protiv kojih mogu biti uvedene nove sankcije, ali je naveo da mnogi mogu biti „posebno ranjivi ciljevi zbog njihove finansijske povezanosti sa Zapadom“.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da američki mediji objavljuju „veli broj neproverenih, iskrivljenih i svesno lažnih informacija o tome šta se događa u Ukrajini i oko nje“.
Pozivi SAD da uvedu sankcije protiv rukovodstva Rusije, uključujući i ruskog predsednika, politički su destruktivni, ali nisu bolni, rekao je ranije portparol Kremlja. Peskov je naveo da rusko rukovodstvo odavno nema sredstva, račune u bankama ili nekretnine u inostranstvu, tako da „takva postavka pitanja apsolutno nije bolna ni za koga od predstavnika višeg rukovodstva“.
Podsetimo, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
RUSIJA
Američki Senat radi „24 časa dnevno“ na novim sankcijama Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala