- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ukrajinci samo što nisu krenuli na front zbog histerije koju širi Amerika

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Kremlj poziva Vašington i njegove saveznike da odustanu od medijske eskalacije situacije oko Ukrajine, koja dovodi i do histerije u Kijevu, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Američki mediji objavljuju očigledne dezinformacije o Ukrajini i to već postaje svima jasno, napomenuo je on.
„Na našu žalost, američki mediji poslednjih meseci objavljuju veliku količinu neproverenih, iskrivljenih i svesno lažnih informacija o tome šta se događa u Ukrajini i oko nje, sa ciljem provokacija. To postaje očigledno gotovo svima, stoga sve te objave moraju da budu tretirane na pravi način“, izjavio je portparol Kremlja.
S tim u vezi, Peskov je naglasio da je takođe evidentno da histerija koju širi Amerika zaista dovodi do histerije u Ukrajini, gde ljudi samo što se ne pakuju na front. To je, kako kaže, činjenica.
Prema njegovim rečima, to i jeste pogubna i štetna strana te kampanje koju sada Vašington vodi.
„Dosledno kritikujemo takvu kampanju i apelujemo na Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike na evropskom kontinentu da odustanu od toga i zauzmu konstruktivan, miran, uravnotežen stav“, objasnio je portparol, dodajući da Kremlj savetuje da se takve dezinformacije manje čitaju.
Istovremeno, on se osvrnuo na ruske predloge o bezbednosnim garancijama, rekavši da će ruski predsednik Vladimir Putin dati komentar na odgovore SAD i NATO-a na predloge Moskve onda kada on to bude smatrao prikladnim. Ne mogu da navedem tačan datum, dodao je.
Podsetimo, nešto ranije je Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike uočila saopštila da je uočila oklopna vozila ukrajinskih snaga u blizini sela Novotoškovsko u Donbasu koje je pod kontrolom Kijeva.
U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
RUSIJA
Kremlj: Bajdenove pretnje Rusiji podstiču usijane glave u Kijevu na novi građanski rat
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala