- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović: Za mesec dana razrešenje političke situacije u Crnoj Gori

© Tanjug / HINA/DARIO GRZELJMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da će u februaru doći do razrešenja političke situacije u Crnoj Gori.
Kako je saopšteno, Đukanović je istakao da svaka naredna vlada u Crnoj Gori mora da bude snažno demokratska, građanska i evroatlantska, kao i da nastavi integracioni proces ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU).
On je, tokom razgovora sa ambasadorkom tzv. Kosova Arijane Zeka Hodže naveo da su odnosi prijateljski i dobrosusedski, bez otvorenih pitanja i sa značajnim potencijalom za njihovo unapređenje.
On je poručio je da bi dalji napori za regulisanje ustavnog položaja crnogorske manjine na Kosovu bili dodatni impuls međudržavnim odnosima.
Prema rečima Đukanovića, Crna Gora s pažnjom prati sve što se događa na relaciji Beograd-Priština, uz interes da se dođe do sporazuma i trajne stabilnosti u čemu će, kako je kazao, Crna Gora uvek biti konstruktivan partner.

“Ambasadorki Kosova je preneo podršku za evropsku i euroatlantsku perspektivu te države uz uverenje da je zajednička budućnost regiona u porodici ujedinjene Evrope”, kazali su iz Službe za informisanje.

Hodže je zahvalila na, kako je kazala, sveobuhvatnoj podršci u istorijskim momentima za Kosovo i kontinuiranoj pomoći u gradnji subjektiviteta zemlje.
Ona je naglasila jasno opredeljenje te države ka evropskoj i evroatlantskoj perspektivi uz posvećenost miru i stabilnosti regiona i dobrosusedskoj saradnji.
Hodže je navela da su kosovske institucije posvećene prijateljske odnose dve države prošire i ojačaju u svim sferama od obostranog interesa.
Te institucije su, kako je kazala, posvećene i rešavanju ustavnog položaja Crnogoraca na Kosovu, koje smatraju dodatnom vrednošću, i za šta volja postoji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala