Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Albanci sa obe strane granice rade na ujedinjenju, a Brisel ćuti“: Ministar o licemerju Zapada

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave tzv. Kosova,EU, SAD i Albanije u Prištini
Zastave tzv. Kosova,EU,  SAD i Albanije u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da se od Brisela ništa efektivno ne može videti i istakao, da, osim što se ćuti na planove o formiranju velike Albanije, ćuti se i na neispunjavanje obaveza Prištine koje su proistekle iz dijaloga.
"Efektivno ništa ne možete da vidite, kao što ne možete da vidite suštinski jasne pritiske kada je reč o ispunjavanju obaveza Priština koje su proistekle iz dijaloga", rekao je ministar za televiziju Pink.
Kada je reč o planovima za stvaranje tzv. velike Albanije, šef srpske diplomatije Nikola Selaković kaže da je to "samo jedna od prilika da vidimo koliko će Brisel i svi ostali da ostanu nemi i da se ne oglase na tako nešto".
"Možete da vidite svo licemerje i dvoličnost kada je u pitanju odnos prema onim izazovima sa kojima se čitav Zapadni Balkan suočava. Kao što ćute na sve najave koje se tiču velike Albanije, tako ćute i na ovakve procese, a kao što vidite, Albanci i sa jedne i sa druge strane granice vredno rade na takvoj vrsti zbližavanja", rekao je Selaković.
Na pitanje kakve bi bile reakcije da Srbija radi na ujedinjenju sa Republikom Srpskom, Selaković ističe da Srbija to ne radi i da poštuje teritorijalni integritet BiH sa RS, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom.
"Naš narod u Srpskoj nedvosmisleno podržavamo i volimo, ali imamo jasne stavove kada su u pitanju ona načela odnosa u međunarodnoj zajednici i međunarodnog prava, koja i nama čuvaju poziciju po pitanju Kosova i Metohije",kazao je on.
Zastave Albanije i Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SRBIJA
Albanija i takozvano Kosovo stvaraju teritorijalno-administrativnu celinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala