- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tri dana snežnih padavina u Srbiji: RHMZ objavio novo upozorenje

© Sputnik / Lola ĐorđevićZima u Beogradu
Zima u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije na sneg i formiranje snežnog pokrivača u narednim danima.
U utorak, sredu i četvrtak hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje, navodi RHMZ.
Kako se dodaje, u nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 centimetara, lokalno i više.
Na severu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg.

Prognoza za februar

I prognostičar Marko Čubrilo najavio je da početak sledeće nedelje donosi nešto jače, ali prolazno pogoršanje i zahlađenje.
Od 3. do 8. februara biće uglavnom suvo i relativno toplo uz slabe jutarnje mrazeve i dnevne maksimume od 3 do 10, a oko 7. februara ponegde i do 13 stepeni Celzijusa.
„I dalje stoji signal za moguć povratak zime uz jače zahlađenje i moguć sneg. Taj signal i dalje nije dominantan i kako je jako daleko lako može i da nestane“, naveo je Čubrilo.
Kako februar odmiče sve će teže biti nekoj dugotrajnijoj hladnoći da se zadrži nad našim predelima, dan je sve duži, Mediteran sve topliji i time snažniji sa prodorima relativno toplog vazduha, napomeno je prognostičar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala