- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp upozorio Bajdena na „invaziju“

© Foto : OCTAVIO JONESBivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi
Bivši američki predsednik Donald Tramp na mitingu svojih pristalica na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp kritikovao je svog naslednika Džoa Bajdena jer je „opsednut zaštitom ukrajinske granice“, dok istovremeno zatvara oči pred krizom na granici Amerike sa Meksikom.
„Svi u Vašingtonu su opsednuti idejom kako da zaštite ukrajinsku granicu, ali za nas trenutno najvažnija granica na svetu nije granica Ukrajine, nego američka granica“, rekao je Tramp svojim pristalicama na mitingu „Spasimo Ameriku“ u Konrou u Teksasu.
Navodeći rekordno visok broj ilegalnih migranata koji su stigli do granice SAD i Meksika, bivši predsednik je uporedio priliv ljudi sa „invazijom“ koja ugrožava bezbednost SAD. Tramp tvrdi da je Bajden već „predao” američku granicu.
„Pre nego što naši lideri progovore o invazijama na druge zemlje, oni moraju da zaustave invaziju na ovu zemlju“, dodao je Tramp, sugerišući da bi SAD trebalo da pojačaju trupe na svojoj južnoj granici umesto da razmeštaju američke vojnike bliže ruskom pragu, prenosi RT.
„Pre nego što Džo Bajden pošalje bilo kakvu vojsku da brani granicu u Evropi, trebalo bi da pošalje trupe da brane našu granicu upravo ovde u Teksasu“, istakao je Tramp.
Tramp je govorio na mitingu samo dan nakon što je Bajden rekao medijima da će američke trupe biti poslate u istočnu Evropu „u bliskoj budućnosti“. Ranije ove nedelje, Pentagon je stavio oko 8.500 vojnika u „pojačanu pripravnost“ sa ciljem da ih pošalje u evropski region.
Dok je Pentagon odbacio mogućnost američke vojne umešanosti u „borbene operacije“ u Ukrajini, najviši američki generali su opisali mračnu sliku posledica potencijalnog potpunog sukoba između Kijeva i Moskve, upozoravajući na „užasne“ posledice i „značajne žrtve“, iako je Rusija dosledno poriče da planira invaziju na svog suseda.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski takođe je pokušao da odbaci izveštaje o „neminovnoj” invaziji Rusije na Ukrajinu, moleći zapadne medije i političare da prestanu da izazivaju nepotrebnu paniku.
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
RUSIJA
Bajden: Uskoro šaljem američku vojsku u Istočnu Evropu
Predsednik Rusije Vladimir Putin u Nacionalnom centru za kontrolu odbrane Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Podkast
Odgovor Moskve na „ne“ iz Vašingtona: Hipersonične rakete dežuraju na granici Amerike /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala