- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: Ovo stvarno ne mogu da objasnim

© AP Photo / Andy BrownbillRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal je posle osvajanja Australijan opena čestitao Danilu Medvedevu na pruženoj borbi, ali se i zahvalio svim članovima svog tima i porodice.
Nadal je u finalu Australijan opena napravio neverovatan preokret i time došao do 21. Grend slem titule u karijeri.
„Znam da je ovo težak trenutak za Danila. Bio sam u ovoj poziciji nekoliko puta na ovom turniru, da sam imao šansu da osvojim ovaj trofej, ali nema sumnje da ćeš ti ovaj trofej podići nekoliko puta u karijeri. Fantastičan si i želim da čestitam i tebi i tvom timu na svemu. Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri, delio sam teren sa tobom i to je velika čast i želim ti sve najbolje u budućnosti“, rekao je Nadal.
Španac se osvrnuo i na velike probleme sa povredama koje je imao kako tokom karijere, tako u bliskoj prošlosti, otkrivši je ovo vrlo lako mogao da bude njegov poslednji Australijan open.
„Pre mesec i po dana sam rekao da će možda ovo biti moj poslednji Australijan open, ali sada sam dobio energije da nastavi. Ovo stvarno ne mogu da objasnim, potrudiću se da dođem i sledeće godine“.
Nadal je posle nekoliko meseci pauze ove godine došao u Melburn i vezao 11 pobeda, osvojišvi turnir iz serije 250 u Melburnu pre Australijan opena.
„Ne znam ni šta da kažem, ljudi. Za mene je ovo neverovatan osećaj, pre mesec i po dana nisam znao da li ću se uopšte vratiti na Tur, a danas sam ovde pred svima vama, trofej je u mojim rukama. Ne znate koliko sam se borio da dođem ovde, ne mogu dovoljno da se zahvalim svima koji su mi pomogli da dođem ovde. Hvala svima za svu ljubav i svu podršku“.
Podrška koju je imao u Australiji bila je izuzetna, što u finalu, što pre finala.
„Bez sumnje, verovatno jedna od najemotivnijih pobeda u mojoj karijeri. Imao sam neverovatnu podršku ovde u ove četiri nedelje i to će ostati u mom srcu do kraja života, veliko vam hvala“, kazao je Rafa i dodao:
„Nema reči kojima bih se zahvalio svim ljudima iz tima, porodici i svima ostalima. Znate koliko je bilo teško u prethodnih godinu i po dana. U najgorim trenucima sam imao podršku od vas. Bez vas ništa tod ovoga ne bi bilo moguće i zato vam veliko hvala“.
Danil Medvedev Melburn - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
SPORT
Medvedev: Rafa je veliki šampion, supruga je verovatno razbila TV!
Španski teniser Rafael Nadal  - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
SPORT
Istorija – Nadal „preskočio“ Đokovića i Federera, Medvedev propustio ogromnu šansu!
Navijač uskače na teren usred meča Danila Medvedeva i Rafaela Nadala - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
SPORT
Incident u Melburnu – obezbeđenje hitro okružilo igrače /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala