- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mitropolit Joanikije: Crkva ne dijeli narod na Srbe i Crnogorce i ne gleda ko kojoj partiji pripada

© Foto : Screenshoot/Ostrog Tv StudioVladika Joanikije
Vladika Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Mitropolit Joanikije je danas poručio da je „Crkva uvijek sa svojim narodom i da je misija crkve objedinjavanje u zajednici u Hristu, a Crkva neće nikada dijeliti narod ni po naciji ni po partijskoj pripadnosti, već ga sabirati u međusobnoj ljubavi, jer od dioba nikome ništa ne može biti dobro.”
On je služio je liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici uz sasluženje sveštenstva i vjernog naroda.
„Bivajući sa Hristom Spasiteljem na prvom mjestu, Crkva će uvijek biti sa svojim narodom i neće dijeliti svoj narod. Neće gledati svoj narod kroz stranke, ko kojoj stranci pripada. Nećemo dijeliti svoj narod ovdje u Crnoj Gori na Srbe i Crnogorce, nek se izjašnjava ko kako hoće, mi smo braća i mi smo jedno”, naglasio je mitropolit.
Kako je istakao, to je zavještanje od naših otaca da čuvamo međusobnu ljubav i da čuvamo jedni druge, tako čuvamo i biće crkve i biće naroda, tako čuvamo i zaveštanja naših predaka, tako čuvamo i svetinje. Od dioba neće nikome ništa biti dobro.
„Poštujemo sve, svačiju službu, moraju postojati stranke i politika. Naša politika je to da smo sa Hristom, da smo na Hristovom putu i da smo sa svojim narodom i da ne dijelimo svoj narod. To je ono što je najvažnije, ostalo je sve lako. Dakle, nećemo dozvoliti da uđu podjele u naš narod makar među sveštenstvom i u crkvi među hrišćanima. Bićemo jedno kao što smo i do sada bili jedno i to je zavještanje i našeg blaženopočivšega mitropolita g. Amfilohije nad čijim se grobom ovdje nalazimo”, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
KULTURA
„Štap mitropolita Amfilohija“, povest koja postiđuje sitne duše /video, foto/
Matija Bećković i mitropolit Joanikije u manastiru Ostrog - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
REGION
Susret mitropolita Joanikija i Matije Bećkovića u manastiru Ostrog /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala