- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković prekinuo ćutanje i čestitao Nadalu!

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković oglasio se prvi put nakon deportacije iz Australije čestitavši finalistima Australijan opena.
Đoković je čestitao Ešli Barti na tituli u ženskom singlu i Rafaelu Nadalu na trofeju u muškom singlu, ali i njihovim protivnicima u finalnim duelima, Danijel Kolins i Danilu Medvedevu.
Ovo je bio prvi komentar srpskog tenisera, koji je nakon što mu je ukinuta viza po drugi put u Australiji, odnosno nakon što je deportovan iz te zemlje, rekao da se neće oglašavati do kraja turnira.
„Ove godine je igran neverovatan tenis na Australijan openu i finala su bila fenomenalna. Čestitam Ešli Barti na fantastičnoj igri pred domaćom publikom i Danijel Kolins na neverovatnom turniru“, napisao je Đoković, pa se osvrnuo i na muško finale:
„Čestitam Rafaelu Nadalu na 21. Grend slemu. Neverovatan uspeh. Uvek je impresivno videti da je borbeni duh još jedanput pobedio kod tebe. Danil Medvedev je dao sve od sebe i igrao sa mnogo strasti i ubeđenja, što smo i navikli da vidimo kod njega“.
Podsetimo, Novaku je onemogućeno da se takmiči na ovogodišnjem Australijan openu, jer je imigracioni ministar Australije Aleks Hok srpskog tenisera proglasio „opasnošću po javno zdravlje“, te mu zbog toga drugi put ukinuo vizu.
Novak je deportovan iz Australije, a Nadal je postao šampion Melburna.
Kako su Đoković i Federer „motivisali“ Nadala da pokori Melburn /video/
Nadal: Ovo stvarno ne mogu da objasnim
Medvedev: Rafa je veliki šampion, supruga je verovatno razbila TV!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala