- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Uskoro otvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća

© Foto : Javno preduzeće Putevi Srbije/snimak sa ekranaAuto-put od Preljine do Pakovraća
Auto-put od Preljine do Pakovraća - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem obišao je poslednje radove na deonici auto-puta „Miloš Veliki” od Preljine do Pakovraća.
„Sve je spremno za otvaranje u narednom periodu. Ostalo je još samo da se urade brojači saobraćaja. Moji zemljaci Čačani će biti srećni da se otvori ova deonica. Neće biti više kolapsa u saobraćaju kao što je bilo ove i prethodne dve, tri godine, vikendima, kad su praznici. Za pola sata će se pre stići na Zlatibor nego obilaznicom oko Čačka”, rekao je Drobnjak za Tanjug.
Ovaj deo auto-puta od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za građane Čačka, koji će se osloboditi gužvi i na „kružnom putu”, obilaznici oko Čačka koja je izgrađena pre gotovo 50 godina, ali i kolapsa koji je stvaran u gradu.
„Pre svega velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, na ovom projektu koji je od životnog značaja za građane Čačka ali i celog Moravičkog okruga pa i cele zapdne Srbije. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da se ova deonica od 11,5 kilometara, od Preljine do Pakovraća, pusti u saobraćaj. Naravno sledi nastavak radova ka Požegi", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.
On kaže da pamti 1. maj 1976. godine kada je otvoren kružni put, kasnije obilazni put oko Čačka, koji je bio daleko predgrađe tog grada.
„U međuvremenu mnogo kompanija, mnogo fabrika, kuća, porodičnih naselja je izgrađeno i to je postala žila kucavica grada. Naravno, kolapsi u saobraćaju koji traju već 30 godina ako ne i više će konačno prestati. Za Čačane i sve učesnike u saobraćaju zaista velika i najveća dobit“, rekao je Todorović.
Radovi na delu trase auto-puta od Preljine do Požege - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
EKONOMIJA
Rehabilitovano više od 1.200 kilometara srpskih puteva
Auto-put - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
EKONOMIJA
Vučić o ugovoru za auto-put Požega-Duga Poljana: Početak radova u martu, završetak za četiri godine
Završni radovi od Preljine do Pakovraće - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2021
EKONOMIJA
Završni radovi od Preljine do Pakovraće: Auto-put u punom izdanju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala