- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Hipoteze o raspadu BiH uzimaju "zdravo za gotovo"

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ima svoj položaj i ustavna ovlašćenja, a da se ranije iznesene hipoteze o raspadu BiH, u nekim političkim krugovima uzimaju "zdravo za gotovo".
Dodik je, na jučerašnju izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da "skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti", odgovorio da je smešno da se ta vrsta priče postavlja na taj način, preneli su banjalučki mediji.

"Razumem političku borbu koja ide za tim da nam se pripiše ono što ne stoji. Neke hipotetičke ranije tvrdnje koje smo isticali da, ako BiH ne reši svoj problem, ne preostaje ništa drugo nego da se raspadne, a mi preferiramo miran razlaz, oni uzimaju ''zdravo za gotovo''", rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, prenosi RTRS.

On je istakao da srpski zvaničnici uporno govore i nameću kao odgovornu politiku da žele ustavni poredak u BiH koji podrazumeva da Republika Srpska ima svoja ovlašćenja predviđena Ustavom, a vezana su za pravosuđe, finansije, vojsku i sve ostalo.
"Mi smo dimenzionirali naše aktivnosti tako što smo doneli zaključke, povukli našu saglasnost za Oružane snage, indirektne poreze, sudski i tužilački savet, jednostavno ponašamo se odgovorno, po Ustavu", zaključio je Dodik.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala