- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Branko Anđić: Srbija je zemlja čarobnog realizma, pred kojim bi se Markes postideo | Orbita kulture

© SputnikBranko Anđić
Branko Anđić - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
U izdanju „Lagune“ nedavno je objavljen roman „Tajna agencija nove Jugoslavije“, čiji naslov asocira na TANJUG – agenciju koja se nekada ubrajala među pet najuglednijih i najpouzdanijih svetskih informativnih agencija.
Njegov autor je dugogodišnji novinar, urednik i dopisnik Tanjuga Branko Anđić, koji je, prisećajući se jednog davno minulog vremena, ispisao polustvarnu, a poluizmišljenu istoriju žitelja Beograda koji danas srećemo samo u tragovima, velike zemlje koje više nema, ali i profesije koja je nekada donosila ugled, a danas se svela na trku za „klikovima“.
Kako sudbina Tanjuga potvrđuje autorovu tezu da je Srbija zemlja čarobnog realizma, kako vidi današnji Beograd u poređenju s onim koji je napustio pre trideset godina i otišao u Argentinu kao dopisnik Tanjuga, da li je ostalo išta što povezuje nekadašnje novinare s ovim današnjim, zašto Argentinci smatraju Srbe svojom najbližom evropskom braćom – ovo su samo neke od tema o kojima razgovaramo s Brankom Anđićem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala