- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zluradi Amerikanac je konačno poražen – sud je odlučio, a Zverev nastavlja bitku za pravdu!

© AP Photo / Luca BrunoAleksandar Zverev, nemački teniser, posle pobede nad Novakom Đokovićem u Torinu 2021.
Aleksandar Zverev, nemački teniser, posle pobede nad Novakom Đokovićem u Torinu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Aleksandar Zverev, nemački teniser, ući će u istoriju svetskog tenisa jer je prvi igrač koji je uspeo da se izbori sa lažima koje plasira američki novinar Ben Rotenberg, nakon što je dobio i odluku suda koja to potvrđuje.
Zverev je nedeljama bio meta napada Rotenberga koji je plasirao informacije o tome da je nemački teniser ruskog porekla zlostavljao svoju bivšu emotivnu partnerku Olgu Šaripovu.
„Angažovao sam advokate u Nemačkoj i Americi. Njima je upućena preliminarna zabrana izveštavanja o slučaju za taj izvor i za tog autora koji je objavio lažne optužbe. Sud je uvažio naše argumente i optužbe su potpuno lažne“, naveo je Zverev.
Kako je istakao, advokati nastavljaju proces protiv izvora i autora „informacija“.
„Kategorički odbacujem optužbe da sam zlostavljao Olju. I neću se oglašavati više ovim povodom“, istakao je Zverev.
Rotenberg je po objavljivanju priče koju je plasirala Šaripova poveo medijsku hajku protiv Zvereva, a ATP je čak pokrenuo istragu.
Rotenberg je tim povodom, nakon što je objavio priču Šaropove, zahtevao od ATP da zabrani Zverevu nastup i doveo je u pitanje njegovu pobedu na Završnom masters turniru u Torinu.
„Za razliku od sportista u drugim sportovima sa utvrđenom politikom, Zverevu je bilo dozvoljeno da igra dok je bio pod istragom zbog nasilja u porodicu od strane ATP-a i osvojio je prvenstvo na kraju godine. Sezona 2021. se završava tako što Zverev podiže trofej i nema novosti o istrazi“, napisao je Rotenberg.
ATP je krajem oktobra u saopštenju povodom pokrenute istrage objasnio da će pratiti kako se priča odvija i da su optužbe ozbiljne zbog čega su se i oglasili.
„Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj“, rekao je izvršni direktor ATP-a Masimo Kalveli.
Podsetimo, Šaripova se nakon demanta Zvereva ponovo oglasila i do detalja opisala scene nasilja koje i dalje nije dokazano.
„Počeo je da me udara, a ovoga puta sam shvatila da ne mogu da budem vreća za udaranje. Samo sam pokušavala da se zaštitim. Već sam bila gola. Žena sam, nisam mnogo jaka. A posle tuširanja, nisam imala i vremena da odem po odeću. Nisam se osećala bezbedno nijednog trenutka“, jedan je od detalja koji je Šaripova prepričala Rotenbergu.
Zverev je nakon negiranja svu pažnju usmerio tenisu i pored svih trofeja došao i do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Sistem je konačno poslušao šta kaže Đoković – tenis od sada ima novo pravilo
Novak Đoković proslavlja pobedu protiv Kaspera Ruda u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Novak i dalje dominira, Nina, Olga i Aleksandra doživele male padove
Danil Medvedev i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Posle Đokovića, Zverev srušio i Medvedeva - Nemac je šampion Torina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala