- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Veliki požar u prodavnici „Idea“ u Podgorici, ugrožene susedne kuće i objekti /foto/

© Foto : Služba spasavanja i zaštite, PodgoricaPožar u Podgorici
Požar u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Radnja marketa „Idea i elektro opreme“ u podgoričkom naselju Gornja Gorica kompletno su izgorjeli tokom noći. Požar je lokalizovan, a kako su saopštili iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada bile su ugrožene i susjedne kuće i objekti. Materijalna šteta je ogromna.
“Dana 28.01.2022 godine u 01.45 h Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da iz objekta Idea u Ulici Cetinjski put izlazi veliki dim. Izlaskom posade na licu mjesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmjera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni dio objekta i velika prijetnja širenja požara na susjedne povezane objekte medju kojima i objekti stanovanja.
© Foto : Služba spasavanja i zaštite PodgoricaPožar u Podgorici
Požar u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Požar u Podgorici
Obzirom da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca a u ispomoć su pristigle kolege iz Službe zaštite i spašavanja Cetinja i Danilovgrada.
Pripadnici Sluzbe uspjeli su da odbrane susjedne objekte, magacin supermarketa Idea i i objekat “Puna kuća” su bili zahvaćeni požarom. Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susjedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razredjivač, boje i lakovi).
Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija.
Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija.
Požar je stavljen pod kontrolom oko pola pet ujutru a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje jos uvijek tinjaju.” Piše na fejsbuk profile Službe zaštite I spasavanja Podgorice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala