- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov uzvratio Nulandovoj: Bolje da se šale nego da komplikuju stvari u Evropi

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na šalu zamenice državnog sekretara SAD Viktorije Nuland po pitanju votke i „Severnog toka 2“ rekavši da je bolje da se Amerikanci šale nego da komplikuju stvari u Evropi.
„Bilo kakvi pokušaji šale su već pozitivan signal u celoj ovoj situaciji. Bolje da se šale nego da dižu tenzije u Evropi“, kazao je Peskov.
Prethodno je Nulandova rekla je da će gasovod „Severni tok 2“ u slučaju eventualne invazije Rusije na Ukrajinu biti zaustavljen. U razgovoru s novinarima dopustila je sebi šalu, rekavši da bi bilo dobro da gasovodom iz Rusije na Zapad „poteče votka umesto gasa“.
Na konstataciju novinara da je cevovod spreman za transport „gasa, maslinovog ulja ili votke“, ona je rekla: „Votka – to ne bi bilo loše“, ali je odmah potom ozbiljno naglasila da gasovod nije spreman za puštanje u rad.
Podsetimo, Amerika smatra da je zaslužna za to što je ubedila Nemačku i EU da odlože sertifikaciju gasovoda kako bi imali polugu pritiska na Rusiju u slučaju krize u Ukrajini.
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland  - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SVET
Šala iz Stejt departmenta: Dobro bi bilo kad bi „Severnim tokom 2“ potekla votka a ne gas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala