Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak o četvrtoj rundi razgovora Beograda i Prištine: Na vidiku moguća rešenja o tablicama

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiroslav Lajčak
Miroslav Lajčak  - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izrazio je nadu da su eksperti Beograda i Prištine nakon četvrte runde razgovora u okviru Radne grupe za iznalaženje trajnog rešenja za registarske tablice, bliži potencijalnom rešenju.
”Ekspertske delegacije Srbije i Kosova došle su danas u Brisel na četvrti sastanak Radne rupe o registarskim tablicama. Razgovori su doneli više jasnoće o potencijalnim opcijama i mogućim rešenjima”, naveo je Lajčak na Tviteru.
Dodao je da je ohrabrio obe delegacije da nastave rad na opcijama, a u svetlu približavanja roka za predstavljanje rezultata.
Radna grupa za registarske tablice formirana je dogovorom glavnih pregovarača Beograda i Prištine krajem septembra u cilju prekida blokada na administrativnim prelazima i iznalaženja trajnog rešenja za registrske tablice po EU standardima i praksama.
Prvi sastanak ove grupe održan je 21. oktobra u Briselu, a dogovoreno je da će rezulati biti predstavljeni za šest meseci na sastanku dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, podseća Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala