- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinja je osvojila Australiju! /video/

© AFP 2023 / BRANDON MALONEKristina Mladenović
Kristina Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Kristina Mladenović, francuska teniserka srpskog porekla, osvojila je titulu šampiona Australijan opena u mešovitom dublu, zajedno sa hrvatskim teniserom Igorom Dodigom.
Mladenovićeva i Dodig su u finalu za svega 77 minuta savladali australijski tandem koji su činili Džejmi Furlis i Džejson Kubler.
Mladenovićeva i Dodig su slavili sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:3, 6:4.
Kristina Mladenović, poznata pod nadimkom Kiki, ćerka je Dragana Mladenovića, Srbina sa Kosova, nekadašnjeg rukometaša koji je slavu stekao u Francuskoj gde se Kiki i rodila 1993. godine.
Mladenovićeva je do drugog Australijan opena, ukupno treće Grend slem titule, stigla sjajnom igrom u kojoj rivali nisu imali nikakve šanse.
Ona je u tandemu sa Dodigom loše startovala duel, u trećem gemu prvog seta je dozvoljen brejk protivniku, rezultat je vraćen na nulu u narednom, a u osmom gemu je stečen brejk viška, koji je valorizovan realizacijom prve set lopte u devetom gemu.
Sličan scenario je viđen u drugom setu, samo su strane bile obrnute, australijski tandem je izgubio servis gem za 2:1, usledio je revanš za 2:2, a u sedmom gemu Mladenovićeva i Dodig su ostvarili ključni brejk.
To je bila dovoljna razlika da se u desetom gemu drugog seta stekne prva i jedina neophodna meč lopta, koja je i iskorišćena za konačnu pobedu i veliko slavlje Mladenovićeve.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala