- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dvojica ministara iz crnogorske Vlade se oglasila: Ako osnujemo partiju zvaće se „Evropa sad“

© Sputnik / Boban NovovićMilojko Spajić i Marko Milačić na skupu u Podgorici
Milojko Spajić i Marko Milačić na skupu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Ukoliko ne budemo sjedjeli više u Vladi, razmislićemo o političkom angažmanu i to je realna opcija, zbog očekivanja građana, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na radnom doručku sa novinarima.
Istakao je da bi, ukoliko bi se bavili politikom, trebalo da se isključivo bave ekonomijom, kao i da stranka ne bi trebalo da u nazivu ima religioznu konotaciju. Sa tim se složio i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kazavši da bi možda najbolje bilo da se stranka zove Evropa sad.
Ukoliko bi se bavili politikom, smatra da bi trebalo da se bave isključivo ekonomijom.
“Crkva treba da se bavi svojim poslovima, država svojim", dodao je Spajić-
Program reformi “Evropa sad” je najveći uspjeh ove Vlade, koja je kroz svoje aktivnosti za samo godinu, i nakon teškog perioda kroz koji je prolazila Crna Gora, uspjela da sačuva i ekonomiju i zdravlje, ocijenjeno je na događaju.
Spajić je kazao, kako je saopšteno, da je Crna Gora, kao uslužna ekonomija zavisna od turizma, vodila tešku borbu za oporavak ekonomije, poboljšanje nivoa zaposlenosti, očuvanje zdravlja građana i njihovo zadržavanje u državi kroz program “Evropa sad”.
On je ocijenio da su izazovi bili veliki, da će ih biti i dalje, ali da je važno da je fokus na reformama i ekonomiji i na realnim praktičnim problemima održan uspješno.
„Već je veliki dio posla završen, imamo reformski projekat i počele su isplate uvećanih januarskih zarada”, rekao je Spajić.
Jakov Milatović, ministar ekonomije, je naglasio da je ovo samo prvi korak koji će ekonomski model Crne Gore učiniti da bude na benefit svih građana.
On je istakao da su tokom 2021. godine uslijedili brojni događaji "kojima smo stvari u potpunosti izokrenuli.
“Ekonomski pad smo pretvorili u ekonomski rast, kolaps turizma smo pretvorili u oporavak turizma, neodržive javne finansije smo pretvorili u održive, bili jedna od malobrojnih zemalja u svijetu koja je smanjila svoj javni dug i u ovoj panedemijskoj godini. Smanjili smo deficit budžeta na istorijski minimum od nekih oko 2% BDP i konačno napravili prvi korak da građani Crne Gore žive bolje - kroz kreiranje, ubjeđivanje, koordinaciju i implementaciju programa Evropa Sad“, kazao je Milatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala