- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Donbasu primećeni američki plaćenici

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije LNR
Pripadnik Narodne milicije LNR - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Plaćenici američke privatne vojne kompanije primećeni su u Donbasu, rekao je za RIA „Novosti“ načelnik uprave Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Jan Leščenko.

„Instruktorima je zabranjeno da se nalaze u zoni 'Operacije združenih snaga', ali mi smo više puta beležili njihovo prisustvo u zoni sukoba. Postoje pouzdane informacije o prisustvu plaćenika (američke privatne vojne kompanije) 'Akademi', ranije poznate kao 'Blek voter' u zoni 'Operacije združenih snaga'“, rekao je Leščenko.

Kako je dodao, još 2014. godine postalo je jasno da zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku.
Treninzi se održavaju na poligonima u Lavovskoj oblasti, na Javorovskom poligonu, u 235. centru za obuku jedinicu u Nikolajevskoj oblasti, na 241. poligonu u Hersonskoj oblasti i na aerodromima 'Školjni' u Odesi, 'Kuljbakino' u Nikolajevskoj i 'Ozerno' u Žitomirskoj oblasti“, precizirao je Leščenko.
Takođe je istakao da iz nekoliko razloga, kao što su nemotivisanost ukrajinskih vojnika i kratko vreme obuke, zapadni instruktori imaju male mogućnosti da pripreme „koliko-toliko kvalifikovane kadrove“.
Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.
Ambasada SAD u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
RUSIJA
Mutne igre iza scene: Zašto Amerika iznenada evakuiše osoblje ambasade iz Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala