- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan nastavlja sa vraćanjem srpske dece – stigao je Tristan! /video/

© Foto : Youtube/Screenshot/TresMasUnoSrpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa
Srpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Tristan Vukčević, doskorašnji košarkaš Real Madrida, potpisao je višegodišnji ugovor sa Partizanom, čime su crno-beli nastavili sa praksom vraćanja talentovanih srpskih košarkaša u matičnu zemlju.
Tristan Vukčević je sin nekadašnjeg reprezentativca Srbije Dušana, a košarkaški je sazrevao u Grčkoj i Španiji.
Ipak, tokom sezone je izgubio mesto u ekipi Reala i nekoliko nedelja pošto je pomenuto kao opcija, odlučio se na prelazak u Partizan.
Tristan je rođen 2003. godine u Sijeni, dok je njegov otac nastupao za ekipu Montepaskija, visok je 213 centimetara i igra na pozicijama krilnog centra i centra.
Zanimljivost u vezi sa 18-godišnjim talentovanim košarkašem je da može da nastpa za čak šest nacionalnih timova – sa očeve strane za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Grčku, sa majčine za Švedsku, a rođenjem i životom stekao je to pravo i kada se u pitanju Italija i Španija.
Ipak, dolazak u Srbiju bi mogao da bude dobar znak da će ga naš nacionalni tim imati na raspolaganju u narednim godinama, ali će morati da se sačeka dok ne napuni 21 kada će moći da se odrekne svog grčkog košarkaškog državljanstva, uz čiju pomoć je stigao do Reala.
Partizan dovođenjem Vukčevića nastavlja sa praksom vraćanja srpske dece u srpsku košarku – prethodno se to dogodilo sa Radetom Zagorcem, Urošem Trifunovićem, Alenom Smailagićem i Balšom Koprivicom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala