- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Svetosavska povelja dodeljena Bodi Ninkoviću

© Tanjug / Dragan KujundžićBoda Ninković
Boda Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Najznačajnije priznanje grada Smedereva – Svetosavska poveljena uručena je dramskom umetniku Slobodanu Bodi Ninkoviću koji se proslavio brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama.
Ovaj rođeni Smederevac, koji je glumačku karijeru započeo kao član amaterskog pozorišta u Smederevu, a na FDU bio je u klasi Vlade Jeftovića zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, Vesnom Trivalić, Srđanom Žikom Todorovićem, Draganom Petrovićem Peletom, Miloradom Mandićem Mandom, Mirjanom Joković i drugima.
Nakon studiranja, Bodina karijera počinje u pozorištu „Boško Buha" čiji je bio stalni član od 1986. do 1996. godine. Glumio je i u Beogradskom narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Bitefu, Beogradskom dramskom… Igrao i po dve predstave iste večeri, otkrio je on. Od 1995. godine stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za pozorišni rad dobio je nekoliko značajnih priznanja, a ostvario je brojne uloge i na filmu i televiziji.
Boda Ninković oprobao se i kao voditelj, a nije nepoznato da se ovaj glumac u slobodno vreme bavi i muzkom. Posle 40 godina, sa svojom grupom OPS, pobednicima zaječarske gitarijade 1979. godine, konačno je snimio svoj prvi album koji nosi naziv „Mala prodavnica delikatesa“ - stoji, pored ostalog, u obrazloženju nagrade.
Pre mesec dana, ovaj dramski umetnik, nakon što je na sceni BDP-a odigrao predstavu „Kad su cvetale tikve" višeminutnim aplauzom ispraćen je u penziju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala