- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko je spreman da gine za Ukrajinu | Od četvrtka do četvrtka

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše istoričar i politički analitičar Dragomir Anđelković.
Rusija analizira odgovore SAD na njene predloge o bezbednosnim garancijama. Milorad Dodik je najavio zakon u kome će tražiti da se kazni svako ko bilo koji institucionalni subjekt u BiH nazove genocidnim. Zdravko Krivokapić kaže da je njegova Vlada spremna da potpiše Temeljni ugovor sa SPC.
O svim ovim temama razgovaramo sa istoričarom i političkim analitičarom Dragomirom Anđelkovićem.
Pitaćemo ga zašto Sjedinjene Države u svom odgovoru na bezbednosne garancije nisu odgovorile na najvažnije pitanje – o neširenju NATO-a na istok? Može li Rusija da formira anti NATO blok? Kako tumačiti potez Alijanse koji je u koordinaciji sa SAD uputio zahteve Moskvi, a koji se mogu sažeti u tri područja, koja se tiču odnosa NATO-a i Rusije, evropske sigurnosti i kontrole naoružanja? Ko sa Balkana želi da ratuje u Ukrajini? Kako će proći Dodikova inicijativa o zakonu u kome će se tražiti da se kazni svako ko Srpsku, FBiH, Brčko distrikt, kantone, ili bilo koji institucionalni subjekt nazove genocidnim? Da li će kabinet Zdravka Krivokapića preživeti glasanje i kakve su šanse za formiranje manjinske vlade? Može li zaista u skorije vreme da bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC? Zašto je Dritan Abazović bio kod patrijarha Porfirija?
Ko je spreman da gine za Ukrajinu | Od četvrtka do četvrtka
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala