- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvatica stala na put srpskom čudu u Melburnu

© Foto : Serbia ladies open/Marko DjokovicSrpska teniserka Lola Radivojević tokom turnira u Beogradu
Srpska teniserka Lola Radivojević tokom turnira u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Talentovana srpska teniserka Lola Radivojević zaustavljena je u četvrtfinalu Australijan opena za juniore, nakon što je od nje u dva seta bila uspešnija Hrvatica Petra Marčinko – 7:5, 6:2.
Srpsko čudo u Melburnu nije uspelo da priredi senzaciju i da eliminiše prvog nosioca, odnosno najbolje rangiranu juniorku, 16–godišnju Hrvaticu Marčinko.
Lola koja je 2005. godine rođena u Nišu pružila je žestokg otpor Petri, potvrdivši ogroman talenat koji bi uz pravi rad mogao da najavi visoke domete u seniorskom tenisu u budućnosti.
Uvodna četiri gema u četvrtfinalu Australijan opena za juniore protekla su bez brejka, a onda je Radivojevićeva uspela da otme servis Hrvatici.
Već u sledećem je potvrdila brejk i povela rezultatom 4:2. Ipak, Petra Marčinko koja je imala ulogu favorita uspela je da se vrati u meč u desetom gemu kada je stigla do brejka.
Zatim je bez izgubljenog poena uspela da osvoji gem i da povede, da bi u sledećem stigla do još jednog brejka koji joj je obezbedio osvajanje prvog seta – 7:5.
Takav epilog očigledno je na psiloškom planu i te kako uticao na Srpkinju koja u nastavku više nije bila na nivou iz prvog seta.
Pretrpela je gubitak servisa u četvrtom gemu i Hrvatica se odlepila na 3:1, da bi isto učinila i u osmom gemu što je bilo dovoljno da slavi sa ubedljivih 6:2 u drugom setu, čime je posle sat i 11 minuta igre izborila plasman u polufinale Australijan opena.
Loli kojoj je idol Ana Ivanović i koja je ponikla u TK Jastrebac , fantastično izdanje u Melburnu definitivno bi trebalo da posluži kao zvezda vodilja za dalji tok karijere jer je pred njom svetla budućnost.
Lola Radivojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Srpkinja briljira u Melburnu – za polufinale protiv hrvatske senzacije
Australijanka Ešli Barti - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Poznate polufinalistkinje Australijan opena
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Medvedev: Živimo u vremenu kada ne možete da kažete sve što mislite
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala