- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Rusija ranije nije pomagala Donbas oružjem

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je predlog stranke „Jedinstvena Rusija“ da se počne sa isporukama odbrambenog naoružanja samoproglašenim republikama Donbasa novost.

Upitan da li je Rusija već pomagala oružjem samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku ili je predlog „Jedinstvene Rusije“ novost, Peskov je odgovorio: „To je nešto novo“.

Portparol Kremlja je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin dobro upoznat sa apelima ruskih poslanika da se pomogne samoproglašenim DNR i LNR isporukom oružja.

„Sada nema bilo kakve reakcije predsednika na ove inicijative“, precizirao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li predsednik deli mišljenje sa poslanicima o pomoći republikama.

On je dodao da takvi predlozi pokazuju da „građani Rusije i parlamentarci ne mogu biti ravnodušni prema sudbini stanovnika Donbasa“.
„To, naravno, naglašava intenzitet problema“, uveren je Peskov, podsetivši da se radi o „stranačkoj inicijativi“.
Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.
Ukrajinska vojska u Kijevskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
RUSIJA
Lugansk upozorava: Ukrajina može krenuti u ofanzivu na Donbas u narednim danima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala