- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokrate: Ćutanje DPS-a na sinoćnji odlazak Abazovića kod patrijarha pokazuje ko dramu režira

© Sputnik / Boban NovovićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Demokrate su saopštile da ćutanje Demokratske partije socijalista na sinoćni iznenadni odlazak Dritana Abazovića u privatnu posjetu patrijarhu Porfiriju kristalno jasno pokazuje i dokazuje ko ovu dramu režira.
„Dok su horski, agresivno zatrpavali medijski prostor Crne Gore reagovanjima na susrete premijera Krivokapića sa čelnim ljudima Crkve, DPS družina zajedno sa saveznicima sada horski – ćuti. Ćutanjem glasnijim od ijedne riječi. Ćutanjem koje je danas jasno svakom slobodnom čovjeku. Posjeta Abazovića im nije ‘privođenje na raport u Beograd‘ kao što su govorili za premijera, nije im ‘izdaja nacionalnih interesa Crne Gore‘, nije ni ‘više poštuje drugu državu od sopstvene‘ jer im Dritan po davno postignutom dogovoru odrađuje posao i vraća im poluge vlasti u ruke. Na to su Demokrate već mjesecima upozoravale crnogorsku javnost”, navode u saopštenju.
Kako navode, prisjetimo se izjava opozicije, opozicije koja sada dogovoreno i s razlogom ćuti, na premijerove odlaske u Beograd: ,,Sve u svemu obijanje tuđih pragova i ponoćni dolasci na mig adresa van Crne Gore, konspirativni susreti i dogovori o kojima niko u Crnoj Gori ne zna ništa, još jedna su bruka i sramota ove Vlade i poniženje za sve građane Crne Gore", isticala je tada opozicija, dok je DPS to opisivao kao ,,prinošenje Crne Gore na oltar velikosrpskog projekta.“
„Sad ćute, jer ne smiju progovoriti. Navešćemo reakciju i Kluba poslanika DPS-a, tih prvoborca za navodnu odbranu Crne Gore, koja sada takođe ćuti po naređenju: ,,Samovoljni i jednostrani potezi premijera koji je nenajavljeno odletio u Beograd na noge vrhu SPC i Vlade Srbije bez ikakvog ovlašćenja – još jedan je sramotni čin!'' Toliko o istini, principijelnosti i postojanju bilo kakve ideologije DPS-a. Postoje samo milioni. A Abazović – na sve spreman. Samo da politički i finansijski profitira. Jedno priča, drugo radi, treće obećava. Jedini čovjek na svijetu čije ,,nikad“ ima rok trajanja. Sve što smo pričali – dolazi. Sve se ostvaruje. I sad je jedino na građanima, kao nosiocima suvereniteta ove države, da pristanu ili ne pristanu na ovu do sada najbesramniju DPS prevaru”, ističu Demokrate.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala